home

Agenda

Aanmelden congressen, cursussen e.d.

4 okt. 2019, themadag te Doorn: Omgaan met rouw: hoe dan.....?

De definitie van rouw is verdriet hebben om het verlies van iets wat je dierbaar is. Vaak denken we daarbij aan het verlies van een persoon, maar rouw kan ook gaan over het verlies van een toekomstdroom, van gezondheid, van vermogens. Ook verdriet om dreigend verlies kan zwaar wegen. Het rouwproces heeft tijd en aandacht nodig, en soms hebben mensen hierbij hulp nodig. Uw hulp!

In drie workshops gaan we daarom actief aan de slag. Deze experts delen hun actuele kennis en geven praktische handvatten:
Drs. Leoniek van der Maarel (psycholoog, gespecialiseerd in verlies en rouw) over wat je kunt doen om mensen te helpen het verlies te integreren in hun leven. Hoe blijf je bij de rouw van jouw patiënt/cliënt? Welke interventies kunnen hierbij ondersteunen?
Marco van Roosmalen (coach-counsellor en rouw- en verliesbegeleider) over echt contact maken en in gesprek komen met mensen als ze wanhopig of suïcidaal zijn. Praktisch aan de slag met theoretische onderbouwing.
Dr. Margaretha van Eeden (coach, trainer en docent) over de coping van de zorgverlener in stressvolle situaties. Inzicht in hoe je in stressvolle situaties de regie over je eigen denken, voelen en doen kunt (her)nemen. Duidelijk wordt ook wat het belang in van zelfzorg voor de zorgprofessional en je krijgt tips waarop je daarbij kunt letten.

Zie verder bij scem.


top

Links naar algemene congresagenda's psychiatrie

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

 

home top

powered by FreeFind
Zoektips
Nieuwsbrieven
Agenda
Vacatures
Contact
V&VN
home
Shift-F16